VESTI

4. novembar / 11.48

DO NAREDNOG IZDANJA...

 

Nakon kratkog predaha, spremni smo da se oprostimo od ovogodišnjeg Dis-patch festivala, i zahvalimo se svima koji su učestvovali i pomogli u njegovoj realizaciji, institucijama koje su pomogle gostovanja inostranih autora, medijskim sponzorima i, naravno, publici koja je izdržala zahtevni tempo od osam festivalskih dana, 10 različitih programa i 25 nastupa izvođača iz 10 različitih zemalja!

 

Dis-patch će 2009. godine kroz svoje 8. izdanje predstaviti sasvim novi festivalski koncept, koji će predstaviti brojne programe raspoređene tokom oktobra i novembra meseca, uz uvodni Kid's-patch koji će nakon uspešne inaguracije od sledeće godine postati zaseban edukativni i muzički događaj posvećen deci i mladima.

 

U pripremi je post-katalog festivala (koji će nadomestiti odsustvo najavljenog web magazina) u kome će se naći više od deset ekskluzivnih intervjua sa učesnicima u integralnim verzijama, brojne fotografije sa festivala i drugi tematski tekstovi. Katalog i prateći "video report" na DVD-u će biti publikovani do kraja godine.

 

Izbor tekstova o festivalu i intervjue možete pronaći u PRESS sekciji sajta.

4. novembar / 11.32

TOTALLY WIRED - NOVA PROJEKCIJA

 

11. 12. u 20 h u Kulturnom centru Rex biće upriličena ponovna, besplatna projekcija filma "Totally Wired" irske rediteljke Niamh Ahern, koji je na ovogodišnjem Dis-patchu premijerno prikazan u neodgovarajućim tehničkim uslovima, usled kvara jednog od delova opreme.

 

U međuvremenu, film će biti prikazan na još nekoliko evropskih festivala.